GoDaddy hosting beoordeling: de wereld marktleider voor hosting

Door , 1

GoDaddy Website hosting

Website hosting is natuurlijk onontbeerlijk als je een online business hebt. Of het nu een webshop is, een affiliate site of een blog. Waar gaat het bij hosting met name over: snelheid en prijs. Goedkope hosting is tegenwoordig heel normaal. Voor slechts een euro per maand heb je al een shared hosting server bij GoDaddy. In het verleden lagen de prijzen voor web hosting een stuk hoger, waardoor de stap om een website te lanceren nu veel lager is.

Wat betreft website hosting zijn er grofweg vier opties: een fysieke server(schijf) of een virtuele serverruimte versus shared hosting of dedicated hosting. Ofwel, staat je website op een fysieke server of is je website ’in de cloud’ gehost. Daarnaast is er een onderscheid of je website alleen op een server staat of gedeeld met andere websites.

Daarnaast kun je uiteraard ook kiezen voor Windows-hosting, maar in het verleden heb ik gekozen voor Linux in verband met de (gepercipieerde) stabiliteit. Niet dat ik een t-shirt met een pinguïn draag, en ik zou ook zo weer kunnen kiezen voor Windows-hosting (ik ben echt een Windows man, mijn MacBook Pro heb ik na 1,5 jaar weer verkocht, ik kon er maar niet aan wennen), maar ik ben zeer tevreden met de Linux web hosting bij GoDaddy. Je kunt bij GoDaddy gewoon terecht voor beide, zowel Windows als Linux web hosting.

Internationale web hosting bij GoDaddy

Ik heb vele internationale sites. Met name in Europa maar ook enkele in de Verenigde Staten (en zelfs Colombia). Mijn filosofie is dat een webserver zo dicht mogelijk bij de doelgroep moet staan. Het liefst in het land zelf. Google neemt dit ook mee in zijn ranking, en natuurlijk heeft het ook invloed op de snelheid. Al zijn deze aspecten minimaal voor de ranking en usability. Echter, in de topsport geldt, elk procentje is meegenomen…

Om deze reden heb ik meerdere servers verspreid over de wereld. Zo heb naast enkele servers in Nederland, ook servers in Frankrijk, Duitsland, Zweden, Spanje en in dit geval ook de Verenigde Staten. Bij GoDaddy om precies te zijn.

Waarom web hosting bij GoDaddy?

Ik heb enkele Amerikaanse web sites, zoals mijn hotelsite www.charminghotelsusa.com, gehost bij GoDaddy.com. De uptime van deze site was in de laatste 12 maanden maar liefst 99,91%. En de tijd dat de website down was, had ook nog te maken met de SSL-installatie, die afgelopen jaar plaatsvond. Dat noem ik dan een betrouwbare server. Let wel, het gaat hier om slechts een shared server van GoDaddy, aangezien het om een voor mij minder relevante, startende website gaat. Vanaf 100 euro per maand heb je ook een dedicated server of dedicated server bij GoDaddy.

Ik ben geen techneut, dus een website hosting pakket moet voor mij wel simpel zijn en ik heb geen zin om telkens hulp te vragen als ik iets wil doen. Bij GoDaddy is alles heel eenvoudig om te managen. Ik kan snel nieuwe e-mail boxen aan maken, e-mail adressen doorverwijzen, domeinnamen toevoegen en ik kan het SSL-certificaat zelf installeren. Eenvoudig, zonder hulp van anderen.

Je kunt eenvoudig zelf aan de slag

Met het Cpanel dat je standaard bij een GoDaddy Linux web hosting account krijgt, kun je alle primaire zaken regelen voor het managen van een website. Je stelt hier de nieuwe e-mailboxen in, stelt e-mail forwarders in en regelt je website doorverwijzingen als je die nodig hebt. Ook kun je hier je DNS aanpassen mocht dat nodig zijn voor je email marketing programma (zodat je e-mail niet als spam wordt gemarkeerd en wordt gezien als een legitieme afzender) of voor de Google Search Console (voorheen Google Webmastertools). Ook installeer je in het Cpanel je SSL-certificaat. En wil je nog een domein parkeren, een subdomein maken of je website ergens naar toe verwijzen, dan is Cpanel ook daarvoor geschikt.

Installtron en FTP

Veel van mijn sites heb ik zelf gebouwd in HTML met een stylesheet. Daar komt geen CMS aan te pas. Ik zweer daar in sommige gevallen bij aangezien deze sites zo lean & mean zijn, zodat de snelheid uitstekend is en de html code zo kort mogelijk is en geheel geoptimaliseerd is voor de Google ranking. Dan heb ik voldoende aan een FTP-programma zoals FileZilla om de bestanden over te dragen.

Maar bij GoDaddy kun je ook gebruik maken van Installtron. Er zijn vele tientallen applicaties die je kunt installeren op je website zodat je direct aan de slag kunt gaan. Zo kun je content management systemen (CMS) zoals WordPress, Drupal of Joomla met één klik installeren. Of ga je voor Magento? Daarnaast zijn er nog vele applicaties op het gebied van grafisch design, surveys en community building. Iedereen die niet-technisch is kan op deze manier binnen enkele minuten zijn eigen WordPress blog of Magento webshop installeren. En alles wat daar tussenin zit natuurlijk.

GoDaddy domeinnamen

Domeinnamen kun je ook registeren bij GoDaddy. Ik heb er zelf voor gekozen om al mijn domeinen bij één Nederlandse registrar onder te brengen (Open Domain Registry). Dat heb ik puur voor het overzicht gedaan. En destijds was het registreren van domeinnamen nog wat duurder en bood deze partij de goedkoopste prijs.

Ik heb meer dan 300 domeinnamen geregisteerd en om die nu her en der verspreid onder te brengen brengt nu eenmaal wat risico met zich mee. Bijvoorbeeld als je een factuur over het hoofd ziet van een buitenlandse registrar, en je domeinnamen daardoor niet verlengd worden (is mij gebeurd, maar dat gaat mij niet nog een keer gebeuren!). Overzicht is daarbij prettig, en voor de Google ranking maakt het niet uit waar je domeinnaam is geregisteerd.

Bij GoDaddy kun je echter wel uitstekend je domeinnamen registeren. Persoonlijk ben ik gecharmeerd van hun zoektool om te bekijken of domeinnamen nog vrij of al geregistreerd zijn. Ik gebruik de tool vaak, ook al registreer ik de domeinnamen uiteindelijk dikwijls niet bij GoDaddy. Ook bijvoorbeeld als ik voor een klant moet nagaan of bepaalde domeinnamen vrij zijn, dan onderzoek ik dat vaak op de website van GoDaddy (tenzij het gaat om Nederlandse domeinen, daar gebruik ik Versio voor).

Voordelen GoDaddy web hosting

GoDaddy kan toch wel de wereldmarktleider genoemd worden op het gebied van web hosting. Bijna 20 miljoen mensen en bedrijven vertrouwen op GoDaddy voor ondersteuning bij websites. Dat is nog eens een flink aantal. Dan weet je in ieder geval wel zeker dat je met een serieus bedrijf te maken hebt. Ze hebben de meest moderne technologie, de laatste software, medewerkers hebben skills. Als er dan eens wat fout gaat, dan zullen zij dat snel oplossen.

Ik ben zeer tevreden over de prijs-kwaliteit verhouding. Voor een relatief laag bedrag heb je een goede kwaliteit web hosting. Dat loont daarom zeker de moeite.

Het gebruikersgemak vind ik een ander groot voordeel van GoDaddy web hosting. Alles is click-and-play en gericht op zo snel mogelijk online zijn. GoDaddy biedt op allerlei manier hulp aan om ook je online business op te zetten en zo snel mogelijk geld te verdienen online.

Nadelen GoDaddy web hosting

Over het algemeen hou ik wel van kleine bedrijven, start-ups en runner-ups (wellicht ook uit solidariteit omdat ik ook moet opboksen tegen de Bol’s, Amazon’s en Booking’s van deze wereld). Daarom kies ik ook vaak voor juist de kleinere partijen, die wel hun zaakjes goed op orde hebben.

Twee van mijn Nederlandse dedicated servers worden ook bij relatief kleine Nederlandse partijen gehost (al zullen zij zichzelf waarschijnlijk niet klein noemen). Puur ook omdat je daar geen nummer bent. Men kent je, ze kennen je business en weten wat je nodig hebt. Dat is ook wel een prettig gevoel. Bij GoDaddy ben je ‘slechts’ een nummer, een van de 20 miljoen. Je hebt meer kans om de Staatsloterij te winnen. Maar je bent bij GoDaddy wel een goed nummer, want ook al zijn ze groot, en ook al ben jij heel klein, je krijgt een uitstekende service en dienstverlening. Waarschijnlijk juist omdat GoDaddy zo groot is, hebben ze hun zaakjes uitstekend op orde.

Alleen telefonische klantenservice

Daarnaast vind ik het een nadeel dat er alleen een telefonische klantenservice is bij GoDaddy. Ik hou ervan om, als er een probleem is, is een e-mail te sturen naar GoDaddy. Zo had ik bijvoorbeeld een issue met de installatie van het SSL-certificaat. Het SSL-certificaat was geïnstalleerd maar aan de front-end zag ik dat niet terug. Een e-mail is zo gestuurd, en je krijgt over het algemeen binnen enkele uren een antwoord terug. Helaas is er bij GoDaddy geen e-mail klantenondersteuning. De klantenservice gaat, zo ver ik heb kunnen nagaan, alleen per telefoon. Ze hebben wel netjes een Nederlands telefoonnummer en je wordt in keurig Nederlands te woord gestaan. Ik heb helemaal niets aan te merken op de klantenservice medewerkers. Het is alleen dat ik liever per e-mail communiceer over technische support. Maar concluderend wordt je toch uitstekend geholpen.

Voordelen GoDaddy

  • Wereldleider
  • Prijs-kwaliteitverhouding
  • Gebruikersgemak

Nadelen GoDaddy

  • Je bent een nummer
  • Alleen telefonische klantenservice

Eindbeoordeling GoDaddy webhosting

Al met al ben ik zeer tevreden over de web hosting bij GoDaddy. De betrouwbaarheid is uitstekend, de prijs is goed en het gemak ook. De klantenservice is uitstekend, ook al zou ik liever ook klantensupport per e-mail hebben. Als ik een cijfer zou moeten geven aan GoDaddy, dan geef ik het een 9.

Eindoordeel review GoDaddy

Ga naar de website van GoDaddy Maak GRATIS een account aan bij GoDaddy

Al sinds 2001 ben ik professional op het gebied van online marketing en e-business. Ik heb voor enkele grote organisaties gewerkt, waarna ik als freelancer ondersteuning heb geboden aan organisaties zoals PostNL, MS Mode en de gemeente Den Haag. Sinds 2014 ben ik echt online ondernemer en exploiteer ik enkele succesvolle online concepten in verschillende niches. Neem gerust contact met me op via john@roimedia.nl.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *